Dit is het verhaal van Ramsdonk

In 1961 zijn Peter zijn ouders, Jozef en Lea Kerremans – Lathouwers, in de grotstraat 69 een winkel begonnen met een cafe ernaast. Vroeger was dat zo. Zij waren toen al de 2de generatie want Lea haar moeder had voorheen in de grotstraat 55 een winkeltje..

Ja de winkel hier in Ramsdonk gekend als DEN BELS. Een benaming die voorkomt van Peter zijn grootvader benjamin.

Het was dus zo. De kinderen, stuks werden geboren en groter. En DEN BELS was ook aan uitbreiding toe. In 1978 werd er een groot stuk bijgebouwd en in 1982 werd dan een beenhouwerij bijgebouwd. Toen waren we Super VN. En zo kon DEN BELS aan zijn vers verhaal beginnen. Int begin wast met vallen en opstaan. Peter ging toen nog naar Anderlecht naar de school om het tot traiteur spekslager schoppen. En zo werd Peter er dan maar mee ingesmeten. Tijdens het weekend en de uren na de school kon hij zijn theorie van de school thuis omzetten in praktijk. En ja het heeft zijn vruchten afgeworpen. Den Bels groeide. In 1989 is Peter dan voltijds mee beginnen te werken in Bij Den Bels.

Wij hebben elkaar dat jaar leren kennen en ik was natuurlijk al direct verkocht door de winkel. Zo begon ik dan op 11 november als weekendhulpje aan mijn jobje achter de charcuterie. Ik werd door de beste opgeleid. Peter zijn ma, heeft mij de stiel geleerd van het versnijden tot uitpakken en het maken van de lekkere bereidingen, en ja het was met vallen en opstaan. Ik kon mij geen betere leermeester voorstellen hè. Ik werkte toen nog in de week in een boekhoudkantoor want was dat jaar ook afgestudeerd
.
In het jaar 1990 ben ik daar gestopt en ben ik voltijds bij Den Bels begonnen aan mijn job. Onderaan de trap mee achter de toog in bediening.

En zo leerde ik steeds meer en meer en meer. Het maken van kaasplanken, charcuterieschotels, gourmet- en fondueschotels en zoveel meer.

Peter deed toen ook nog met een schoolvriend traiteur aan huis en vele feesten (trouwfeesten, cummuniefeesten, enz) Zo gingen we vaak nog op zaterdag avond feesten verzorgen en zondag waren we terug paraat.

En zo groeide wij verder en begon Den Bels een beetje uit zijn voegen te springen. En zo kwam de 2de vergroting, eigenlijk de 3de vergroting eraan te komen. In 1992 werd Den Bels vergroot van 249m2 naar 520m2. Het werd toen Spar, Er werden nieuwere en grotere togen geplaatst. Beenhouwerij en charcuterie apart en de kaastoog samen met de bakkerij apart. Ja ja wij waren toen aan het groeien in ons versaandeel. En Den Bels begon meer en meer bekent te geraken voor zijn vers. De feesten bleven ook groeien en de schotels maken en bereiden en de koud buffetten verzorgen bleef groeien.

In het jaar 1996 hebben wij dan alles overgenomen, toen konden wij verder breien aan ons verhaal van Bij Den Bels,

Toen kwamen de barbecues er nog bij. In de zomer gaan we op zaterdagavond en zondag namiddagen nog bbc verzorgen. Dit was peter zijn dada. En de schotels verzorgen en de buffetten en de geschenkenmanden maken waren mijn dada. En we groeiden en groeiden en ja je bent jong en je wil wat.
Toen kwam er een minder periode aan bij spar.

Wij wouden niet bij de pakken blijven zitten. Wij hebben onze oren ten hoor gelegd bij andere enseignes. Je weet ondertussen al wel voor wie wij gekozen hadden. In dat jaar zijn er eigenlijk vele wijzigingen gebeurt. 2001 en hebben wij getekend bij GB. En ja toen begonnen we aan het verhaal GB contact Ramsdonk! We gingen open op 5 februari 2003 en hadden de winkel en dat deden we met vallen en opstaan en nog harder werken dan voorheen en ons nog meer gesmeten op het vers!!

Bij Den Bels groeide uit tot een versspecialist en ze kwamen van heiden en ver om het lekkere vers vlees en de charcuterie en kaas en de schotel en bereide gerechten van Bij Den Bels. In 2008 hebben dan nog een klein stukje aan de winkel kunnen toevoegen zo’n 20m2 en breien we ons verhaal verder als GB Carrefour Ramsdonk op 8 oktober 2008!

Op 4 januari 2010 kregen we dan het nieuws dat Carrefour 1000 meter voorbij onze deur een pand gekocht had en dat ze graag wouden dat wij daar onze dada zouden verder zetten. Het sloeg in als een bom, geloof me. Eerst waren we fier over het voorstel dat Carrefour ons kwam doen, maar dan begin je na te denken, wat allemaal met dit, wat met dat, wat met DEN BELS, ja wat met DEN BELS!!.!. De onderhandelingen waren begonnen en toen werd een tijdje windstil. Wij dachten ja het is afgesprongen en we breien ons verhaal te Ramsdonk verder.

Maar niets was minder waar, ja we moeten zeggen we hebben echt getwijfeld, dan was het wel en dan een uur daarna weer niet. Peter had vlugger de knop omgedraaid dan ik, Astrid. Uiteindelijk hebben wij dan de knoop doorgehakt en hebben we in het verhaal ingestapt. De vele onderhandelingen begonnen, maar wij wouden zeker ons vers imago niet schaden.

Op 2 december 2012 sloten wij onze deuren te Ramsdonk. Met een lach en een traan. Ja een stukje geschiedenis, mogen wij toch wel zeggen verliet Ramsdonk. Zovele jaren Bij Den Bels te Ramsdonk!!!.! Het was een zware en moeilijke dag. Het afscheid nemen van onze winkeltje in de grotstraat.

Maar we gingen met blij gemoed onze dada verder zetten te Kapelle-op-den-Bos, Mechelseweg 43!!!!!! Als een carrefour market, met de nadruk wij zijn nog steeds DEN BELS niet te vergeten.
Ah ja Peter en Astrid zijn gewoon DEN BELS!!!!!

De winkel heeft een oppervlakte van 1200m2 waarvan toch een 1000m2 winkelruimte, een verdubbeling van onze oppervlakte te Ramsdonk. Natuurlijk een groter aanbod in droge voeding en non food afdeling.
En ons stokpaardje, ja een verstoog van 16m> Hopelijk mogen we jullie begroeten te Kapelle-op-den-Bos

Afspraak 12/12/12!!!! Een datum om nooit te vergeten. Dat was de opening van CARREFOUR MARKET KAPELLE OP DEN BOS.

En het was een succes verhaal waar niemand had van durven dromen.

2013: het jaar dat we de klantvriendelijkste supermarkt van de retail werden.
2014: het jaar dat we mee met carrefour naar Brazilie mochten voor de wereldbeker voetbal
Dat we bereikt hadden door ons harde werk. En het groeien en groeien….
Het jaar dat de grootste baas van Carrefour Mr Plassat ons een verreerd bezoek bracht.
Het haar dat we weer in de prijzen vielen met het klantvriendelijkste team van de retail.
Het jaar dat we provenciaal kampioen groentenboer werden.
2015: Het jaar dat de grote aandeelhouders van carrefour ons een bezoek brachten.
2016: het jaar dat we onze eerste remodeling al doorvoerde, bijplaatsen van koelingen, verplaatsen
Van rayons, meer personeel enz.
2017: vele ideeën, blijven volharden en verder breien aan het succes verhaal……..
Een lang verhaal, maar een mooi succes verhaal met al
Jaren gezonde werkkrachten en met liefde….

Astrid en Peter
En ONS TEAM, want zonder hen kunnen we dit niet verwezelijken